NL-Sep-23-re-large-docs.png

In de afgelopen jaren heeft de opmars van artificial intelligence en machinevertalingen een onuitwisbare indruk gemaakt op de zakelijke wereld. Vooral voor advocaten, die vaak te maken hebben met omvangrijke documenten en strikte deadlines, kan de verleiding groot zijn om te vertrouwen op deze technologische innovaties; ze zijn namelijk snel en betaalbaar. Toch is enige bezinning ook op z’n plaats want wanneer wordt goedkoop duurkoop..?   

Machinevertalingen kunnen geweldig zijn voor kortere stukken want een document van 10 pagina’s dat door een machine is vertaald, kan inderdaad binnen een uur worden nagekeken op de meest in het oog springende fouten. Maar bij langere stukken, zoals een uitgebreid verweerschrift, wordt de zaak gecompliceerder. Het controleren van dergelijke documenten vergt namelijk veel meer tijd en moeite en wanneer dit ook nog eens wordt gedaan door een advocaat met een hoog uurtarief, kun je je afvragen of AI nog steeds wel zo betaalbaar is. 

We signaleren de laatste tijd dan ook een opmerkelijke trend: steeds meer grote documenten worden voor vertaling aan menselijke experts overhandigd. Het lijkt erop dat vele professionele kantoren een omslagpunt hebben bereikt, het punt waarop de machine qua cost efficiency zijn toegevoegde waarde verliest.  Bij het vertalen draait alles om nuance, context en begrip – iets wat, ondanks de vooruitgang in technologie, nog steeds het best wordt geleverd door mensen.  

Bij Accentua Talen B.V. zijn we er trots op deze traditie voort te zetten en onze klanten vertalingen van de hoogste kwaliteit te bieden.  In een wereld die steeds meer op technologie vertrouwt, is het daarom essentieel om de waarde van het menselijke element te herkennen en te waarderen. Wij staan altijd voor u klaar om dit te leveren. 

#translationservices #languageservices #lsp #humantranslators #trustedassociates #humantranslation #Accentua