1.png

In de tolkwereld wordt onderscheid gemaakt tussen twee belangrijke technieken: consecutief tolken en simultaan tolken. Consecutief tolken houdt in dat de spreker pauzeert zodat de tolk kan vertalen, terwijl simultaantolken in real-time vertalen terwijl de spreker aan het woord is.

Zie het een beetje als het verschil tussen een estafetteloop en een Formule 1 race: in het eerste geval volgt de tolk de loper op afstand, in het tweede geval zit hij/zij samen met de coureur in de cockpit van de auto. 

Beide technieken hebben hun specifieke gebruikssituaties en Accentua is u graag van advies omtrent welke techniek het best bij uw tolkbehoefte past. Onze in-house tolkspecialist Laura van Maaren vertelt u er graag meer over en is bereikbaar op +39 375 745 6781 of via laura.vmaaren@accentuagroup.com. Simply Ask Laura..! 

#Accentua #interpreting #AskLaura #simultaneousinterpreting #consecutiveinterpreting #languagesolutions #languageservices #lsp #translationservices #translationagency #legaltranslation